facebook instagram linkedin twitter

STAPPENPLAN VITALE MEDEWERKERS

Start met vitaliteit verhogen!

Om gelijk een goed draagvlak te creëren binnen een bedrijf starten we met een stappenplan dat inzet op inzicht en verbeteren van voedingkeuzes, mentale fitheid, verhogen werkplezier en inzicht in de persoonlijke gezondheids behoefte.

1. Verbeteren van voedingsgewoontes

We starten bovenin een organisatie te beginnen met het verbeteren van voedings- en bewegingsgewoontes. Het zou nogal raar zijn wanneer de directie/leidinggevende van hun werknemers gaat vragen om te investeren in hun fysieke en mentale gezondheid terwijl zij zelf kampen met overgewicht en slechte gewoontes. Ik vind zelf dat de bovenkant van een organisatie hier het goede voorbeeld in moet geven waardoor werknemers makkelijker zullen volgen.

2. Mentale fitheid

Terwijl ik hierin bezig ben met de bovenkant van een organisatie geeft mij dit ook gelijk de kans om te kijken hoe het met de mentale gesteldheid is van deze mensen.
Nadat de directie/leidinggevende opgestart zijn en al positieve veranderingen merken in hun concentratie, energie en werklust kan het hele plan worden voorgelegd aan de werknemers waarin ik aan het woord kom en bij voorkeur ook de directie/leidinggevende van desbetreffende werknemers aan het woord laat.

3. Inzicht in gezondheidbehoefte

Om een goed inzicht te krijgen in de gezondheidsbehoeftes (en eventueel ook andere behoeftes) van een organisatie start ik een online enquête die dat inzicht geeft inzicht waardoor ik een vitaliteitplan kan opstellen.
Hierdoor komt er inzicht in de te nemen stappen en dat zorgt voor veel meer draagvlak en commitment dan weer zomaar een mooi verhaal houden over gezondheidseffecten van een betere leefstijl.

4.Gezonder eten

Vervolgens gaan we actief aan de slag met het verbeteren van de voedselkwaliteit in de kantine. Vervangen van tussendoortjes voor een gezondere variant maar ook advies geven over wat medewerkers zelf kunnen meenemen van thuis. En natuurlijk het stoppen van de welbekende snoeppotten en snoepautomaten. Denk daarbij aan het starten met 'kantoorfruit' of een 'healthy snackbox.

5. Meer bewegen

Ik adviseer over goede kwaliteit sportscholen en trainers voor diegene die nog niet sporten. Bijvoorbeeld door een onbeperkt abonnement voor Personal Gym Maas en Waal of we maken gebruik van het aanbod van Bedrijfsfitness NL, hoge kwaliteit fitness elders in Nederland. Het aanbieden van bedrijfsfitnes is fiscaal heel interessant voor bedrijven en werknemers.

6. Mindset van werknemers

Naast aandacht voor gezond eten en meer bewegen staat de aanpak van de mindset van uw werknemes misschien wel bovenaan. Door individuele gesprekken komen zaken aan de orde zoals omgaan met werkstress, tegenvallers, problemen en uitdagingen in de organisatie. Het is heel belangrijk dat werknemers zich in dit proces focussen op de 'baten' in plaats van alleen kijken naar welke taken moeite kosten. Hierdoor realiseer je sneller een positieve verandering.
Ook hierin bekijken we samen welke werknemers intensief individueel coaching nodig hebben en wat bijvoorbeeld in groepen aangepakt kan worden. Hier is de insteek inspireren, de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen maar ook om de werknemers open te stellen voor de andere aanpak die de leidinggevende van mij in de coachingssessies aangereikt krijgt.

Vragen of Informatie?
NEEM CONTACT OP:

Tel. 06-43011289

Mail naar   mailicon

ADRES:
Maurice Boone Business & Life coach
Van Heemstraweg 82 
6658 KK Beneden-Leeuwen